Pshihoterapeut
Despre mine
Sunt psiholog, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală specialist și psiholog clinician specialist, cu drept de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania.
Specializările mele în:
alături de practica de specialitate și dezvoltarea mea personală mi-au permis să-mi adâncesc cunoașterea în domeniile menționate, de care sunt pasionată.
Experiența vastă de lucru cu oamenii, împreună cu activitatea de la cabinet, precum și colaborările specifice domeniului psihologiei și proiectele de voluntariat efectuate, ca psiholog și psihoterapeut mi-au îmbogățit experiența profesională, în lucrul cu: copiii, adolescenții, adulții, cuplurile, familiile și persoanele vârstnice. Totodată, coordonarea grupurilor de dezvoltare personală a fost activitate ce a contribuit la dezvoltarea experienței mele în lucrul cu diversitatea umană.
În altă ordine de idei, experiența personală m-a ajutat să înțeleg, foarte bine, perspectivele diferite care apar în cadrul unei familii și care, alături de provocările cotidiene, specifice vremurilor actuale, pot genera, uneori, disensiuni, ce par dificil de rezolvat și de depășit.
Îmi place să cercetez și să înțeleg profunzimile firii umane și a mecanismelor ce ne ghidează motivațiile, atitudinile și ne orientează comportamentele.
Consider că oamenii sunt, în esența lor, bine intenționați, preocupați atât de satisfacerea nevoilor personale cât și de evoluția și dezvoltarea lor și a celor dragi lor, dornici de a-și realiza aspirațiile. Cred că sunt talentați și creativi în domeniile de care sunt atrași.
Însă, uneori, în viața noastră, apar dificultăți, pe care ne este greu să le gestionăm ușor și eficient. Acestea se pot manifesta în domenii, precum: cel profesional, cel al relațiilor interpersonale, cel al dezvoltării noastre personale, cel al sănătății, cel al identificării domeniilor potrivite de studiu și activitate sau cel legat de alegerile importante din viață (parteneri de cuplu, profesii, proiecte, prieteni, contexte sociale etc.). Consider că este o idee bună să apelăm, în aceste situații, la suportul unui psihoterapeut specializat, care să ne ghideze în gestionarea, cu succes, a rezolvării eficiente a acestora și în prevenirea unor posibile dificultăți viitoare.
Desigur, le putem aborda și singuri, sau cu ajutorul prietenilor și familiei, dar, uneori, subiectivitatea noastră și a celor dragi nu ne este foarte utilă în a le depăși, fără consum semnificativ de resurse emoționale și de altă natură. Mai mult decât atât, pot să apară și rezultate nedorite, precum oboseala cronică, stresul, anxietatea, depresia, diverse fobii, comportamente disfuncționale, deteriorarea relațiilor noastre etc.
Mă simt onorată să fiu alături, ca om și specialist, persoanelor care aleg să apeleze la psihoterapie, manifestând deschidere în fața mea. Ca om și ca psihoterapeut, le ofer înțelegere, susținere, suport specific și îndrumare, atât în scopul depășirii dificultăților apărute, cât și în construirea de strategii eficiente de abordare a dificultăților viitoare, în identificarea de căi potrivite pentru materializarea aspirațiilor lor, pe drumul devenirii lor interioare…